fbpx

Hoe en waar worden de juwelen gemaakt?

Wij maken en ontwerpen onze juwelen in eigen atelier, met de hand. Geen massaproductie in het buitenland, wel met liefde handgemaakt in ons atelier te Zonhoven.

Van welk materiaal zijn de juwelen gemaakt?

Onze collectie bestaat uit juwelen gemaakt uit messing en sterling zilver. Oorstekers uit messing worden steeds gesoldeerd met een sterling zilver stekertje achteraan. De juwelen van de TINTED collectie worden volledig met de hand gevormd & afgewerkt, ze zijn gemaakt uit lichte klei. Al onze juwelen zijn nikkelvrij.

Hoe kan ik de juwelen van de TINTED collectie onderhouden?

Deze collectie bestaat uit juwelen gemaakt uit klei. We maken elk onderdeeltje volledig met de hand. De klei is licht om te dragen en gemakkelijk in onderhoud. Je kan de gekleurde onderdelen indien nodig reinigen met een vochtig doekje. Indien je juweel matter is geworden na verloop van tijd kan je de gekleurde deeltjes behandelen door ze zachtjes in te wijven met een doekje met daarop een klein beetje vaseline of handcrème. De oorstekers en andere onderdelen van deze juwelen zijn vervaardigd uit messing. Zorg dat je bij het aan en uit doen van je juwelen niet aan de klei onderdelen trekt, maar de messing steker vastneemt. Al onze juwelen zijn nikkelvrij.

Wat is messing en hoe kan ik het onderhouden?

Messing (brass) is een half edelmetaal. Het materiaal is een mix van koper en zink. Het is zeer geschikt voor sieraden omdat het erg stevig is. Messing heeft een goudkleurige look en is nikkelvrij.

Net zoals bij sterling zilver (edelmetaal) kan het materiaal gaan oxideren. Oxideren is een natuurlijke reactie die voorkomt wanneer het metaal in aanraking komt met vochtigheid en lucht. Door het oxidatieproces zal het materiaal donkerder gaan kleuren en krijgt een natuurlijke patina. Bij messing zal de glanzende gouden kleur minder helder, iets donkerder en matter worden. Dit is een natuurlijk proces. Je kan het (indien je het mooi vindt) gewoon zo laten.

Onderhoud:

Naast het bewaren van je juweel op een afgesloten, droge plaats kan je het lichtjes gaan oppoetsen. Dit kan je doen door het regelmatig op te boenen met een zilverpoetsdoek. Zo zal je de donkerdere verkleuring terug wegnemen. Ook kan je je juweel lichtjes gaan opschuren/polijsten met een speciaal vijltje, dit kan je in de webshop terugvinden.

Je kan de verkleuring ook wegnemen door je juweel onder te dompelen in een reinigingsbadje voor sieraden. Een badje voor zilveren juwelen is ook geschikt voor messing.  Je kan deze oa. vinden bij de doe het zelf winkel of drogist (vb; van het merk ‘hagerty’ of  ‘HG’).

Wat is Zilver 925 en hoe kan ik het onderhouden?

Sterling zilver of zilver 925 is een edelmetaal dat bestaat uit ten minste 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal meestal koper. Het heeft een mooie kwaliteit en glanst mooi, maar kan mettertijd ook gaan oxideren (gelig en daarna zwart worden). Je kan je juweel oppoetsen met een zilverpoetsdoek of gebruik maken van een reinigingsbadje voor zilveren juwelen.

Geven de juwelen verkleuring op de huid?

Bij het dragen van juwelen uit halfedelmetaal (messing) zullen sommige mensen een donkere of groene verkleuring op de huid waarnemen. Dit komt voor wanneer je juweel reageert op de zuurtegraad van je huid. Dit is geen schadelijke of allergische reactie en kan je zonder problemen wegwassen door je huid te reinigen met water en zeep. Deze verkleuring komt zeker niet bij iedereen voor. Het is slechts een milde reactie van het afweersysteem wanneer het metaal in contact komt met perspiratie en de huid. Je kan deze voorkomen door je juweel niet rechtstreeks op de huid te dragen of ervoor te zorgen dat de zuurtegraad van je huid terug in balans komt. Een vitaminetekort kan aan de basis liggen van deze onschuldige reactie.

Hoe bewaar ik best mijn juwelen?

Je kan je juwelen het langst mooi houden door ze na het dragen af te schermen van licht, lucht en vochtigheid. Bewaar je juwelen in een juwelen doosje, afgesloten van licht en op droge plaats. Juwelen houden niet van vocht & water. Verwijder je juwelen dan ook bij het wassen, zwemmen, of opspuiten van parfum of haarlak.

De meeste juwelen kunnen wel tegen een stootje. Maar bewaar je juwelen best niet in je handtas of een andere plaats waar ze in aanraking kunnen komen met andere voorwerpen of vuil & stof. Wil je graag een (extra) juwelendoosje of zakje ontvangen bij je juwelen, neem dan contact met ons op.

Ik ben allergisch, kan ik jullie juwelen dragen?

Al onze juwelen zijn nikkelvrij, lood- en cadmiumvrij. We raden wel steeds aan om je juweel te ontsmetten als je het de eerste keer draagt, om te voorkomen dat je zou reageren op aanwezige vuiltjes of dergelijke. Onze doorsteek-oorbellen uit messing of koper worden steeds gesoldeerd met een sterling zilveren staafje achteraan.

Zijn de juwelen nikkelvrij?

Ja, natuurlijk!

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.